Open Nav

Testronde #1 Wijkdecor een succes!

10 februari 2020,  Actualiteit 

Na twee jaar (be)denken, ontwikkelen en bijschaven was op 7 februari het moment daar - de eerste testronde van het Wijkdecor! Het Wijkdecor is een participatietool (serious game) voor sociale en ruimtelijke vraagstukken, waarbij deelnemers worden uitgedaagd om in andermans schoenen te stappen. De tool is ontwikkeld door Suzy Koot (Bureau Lokahi), Niels Hofmeijer (Brand95) en Marlous Rosegaar (Rosegaar omgevingsmanagement). 

Het spel wordt gespeeld in 60 minuten en bestaat uit drie rondes. Het spelbord is een kaart van het gebied waar het vraagstuk betrekking op heeft. Het bord wordt altijd op maat gemaakt zodat het voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. De tweede spelronde beslaat de kern van het Wijkdecor - een rollenspel met verwachte en onverwachte persona's! 'De wijkagent', 'de studentikoze kroegtijger', 'de nieuwsgierige cultuursnuiver' en 'directeur woningcorporatie' zijn slechts 4 van de 18 rollen en functies die terugkomen in het spel. Van deelnemers wordt verlangd om het vraagstuk dat op tafel ligt te benaderen vanuit de door hen getrokken rol. 

De eerste testronde heeft waardevolle informatie opgeleverd en zet voor ons 'de puntjes op de i'. De komende maanden volgen er nog twee testrondes met collega-adviesbureaus. 

Meer weten over wat het Wijkdecor voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via marlous@rosegaar.com of telefonisch: 06-53657914.Bekijk één van de volgende onderwerpen: Actualiteit Overig Plaatsbeleving Stadsontwikkeling Plattelandsontwikkeling 

Neem voor vragen, opmerkingen of een offerte op maat contact op.

Neem contact op