Open Nav

Zie ondernemen als een feestje

19 februari 2019,  Overig 

Ondernemen is een feestje - maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Een parodie op het welbekende gezegde over ‘het leven’ in het algemeen. De afgelopen weken merk ik des te meer hoeveel waarheid er schuilt in deze zinnen. Of je het nou hebt over het dagelijks leven of het bouwen van een onderneming: je moet er zelf wat van maken. Ook als het niet loopt zoals je had gedacht.

Mijn collega Marleen en ik zijn momenteel te gast op zo’n zes feestjes. We hebben grote feestjes, kleine feestjes, publieke feestjes, private feestjes en zelfs publiek-private feestjes. Alle feestjes zijn ons even lief en we proberen elk feestje tot een succes te maken. Dat doen we met behulp van onze aanwezigheid: we zijn te gast, dragen bij. We draaien plaatjes, doen dansjes of we maken een praatje: net wat er van ons wordt verlangd op dat specifieke feestje.

Soms verlopen de feestjes niet zoals gepland. De gasten komen niet opdagen, de muziekinstallatie valt uit of het feestje wordt zomaar afgezegd. Ons werk is bijzonder diffuus omdat we altijd afhankelijk zijn van onze partners: overheid, ondernemers, particulieren en andere stakeholders. Het is dan de kunst om te blijven geloven in een goede afloop van het feestje. Je netwerk aanboren opdat zij te gast willen zijn, YouTube opzetten voor de muziek of meteen een nieuwe datum prikken. We doen het als het moet.

Ik kan wel stellen dat we momenteel te gast zijn op enkele feestjes met een onvoorspelbaar verloop. Je mag best weten dat het af en toe een lastige opgave is om alle feestjes ‘draaiende’ te houden. Op kantoor spreken we erover met z’n tweeën en komen we tot de conclusie dat we houden van aanpakken, doorpakken en no-nonsense. Hetgeen dus niet altijd aansluit bij onze (werk)praktijk. Je zult begrijpen dat ik af en toe de neiging heb om een ‘partypopper’ af te schieten. Confetti maakt immers alles beter.

Drie jaar geleden begon ik met Rosegaar omgevingsmanagement omdat ik dacht dat het écht anders moest, die wisselwerking tussen publiek en privaat. De wereld veranderen met z’n tweeën lukt helaas niet, maar met mijn bedrijf hoop ik toch in kleine stapjes bij te kunnen dragen. Ik wil ervoor (blijven) zorgen dat onze opdrachtgevers en al hun gasten ons zien als de kers op de taart.

Door: Marlous RosegaarBekijk één van de volgende onderwerpen: Actualiteit Overig Plaatsbeleving Stadsontwikkeling Plattelandsontwikkeling 

Neem voor vragen, opmerkingen of een offerte op maat contact op.

Neem contact op