Volgens ons is participatie het middel om projecten inhoudelijk sterker te maken. Modewoord of niet, wij zijn ervan overtuigd dat inwonersparticipatie noodzakelijk is voor een goede invulling van elke gebiedsontwikkeling. Een goed participatieproces zet jouw team op scherp en zorgt voor meer diepgang, creativiteit en uiteindelijk voor meer blije mensen.


Wij helpen door complete participatieprocessen vorm te geven en uit te voeren. Een ijzersterke communicatiestrategie en dito vormgeving mogen niet ontbreken! Welke middelen we inzetten hangt af van de boodschap en het doel van de participatie. Dit bepalen we samen met de opdrachtgever. Een ingewikkelde boodschap maken we simpel en een eenvoudige boodschap maken we interessant. We zetten altijd in op het behouden van een langdurige samenwerking met inwoners. 


Aan deze projecten werkten we mee:


  • Toukomst 
  • Wijkaanpak Oosterboer 
  • Warmtetransitie Meppel 

Contact

085-8887471

Opdrachtgevers vertellen

Gea Lunsing, projectleider 

“We werden verrast door het voorstel van Marlous. Haar idee was om interactie met inwoners te creëren door een reizende toekomstexpositie te organiseren en in een caravan of camper door de gemeente te trekken. Dat wilde zij kenbaar maken door abri’s te voorzien van mooie posters en social media en krantenberichten in te zetten. De wethouder zag dit plan helemaal zitten. Vanwege die creatieve aanpak hebben we voor Marlous gekozen.”

"Gemeenten spelen een belangrijke rol in de warmtetransitie. Eind 2021 moesten alle gemeenten een Transitievisie Warmte hebben, waarin voorstellen staan voor duurzaam en aardgasvrij verwarmen en koken. Hieraan worden ook warmteplannen gekoppeld. Samen met Tauw ondersteunt Marlous Rosegaar van Rosegaar omgevingsmanagement de gemeente Meppel bij het ontwikkelen van de Transitievisie Warmte en de warmteplannen. Marlous neemt vooral de participatie en communicatie van en met inwoners rondom de warmtetransitie voor haar rekening. ”

Heeft dit uw interesse gewekt?

Contact

085-8887471