Het team

Marlous Rosegaar

Eigenaar

 • Cultural Geography (MSc) – Rijksuniversiteit Groningen
 • Sociale Geografie en Planologie (BSc) – Universiteit Utrecht
 • Fysische Geografie (Minor Aardwetenschappen ) – Universiteit Utrecht


“Als boerendochter ben ik van jongs af aan opgegroeid met aandacht voor mijn omgeving. Niet voor niets heb ik daarom gekozen voor de studierichting Sociale Geografie: eerst in Utrecht, later in Groningen. Mijn hart ligt in Drenthe en daarom werk ik met veel plezier aan omgevingsprojecten in Noord- en Oost-Nederland. Samen met de mensen die er leven, daar gaat het om!”

Eric Jonk

Omgevingsmanager

 • Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Personeelsmanagement –NCOI Opleidingen
 • Gebiedsregisseur Post HBO - Helix Academy


“Ik heb vanuit diverse perspectieven verschillende gebiedsprocessen uitgevoerd. Vanuit de lokale overheid heb ik veel gebiedsprocessen, zowel omvangrijk als kleinschalig, geïnitieerd en ondersteund. Mijn motivatie ligt in het betrekken van de verschillende partijen en met name de bewoners, omdat ik hen beschouw als de expert van hun eigen omgeving. Vanuit deze stevige basis werk ik als omgevingsmanager bij Rosegaar aan mooie en uitdagende opdrachten.''

Joëlle Hopman

Junior Projectmedewerker

 • Human Geography and Urban Planning - Rijksuniversiteit Groningen
 • Development studies - Rijksuniversiteit Groningen


“Het fascineert mij hoe de ruimtelijke omgeving het leven van mensen beïnvloedt. Of je nu jong of oud bent, in de stad of op het platteland woont, onze leefomgeving beïnvloedt hoe we leven en ons welzijn.  Daarom wil ik mij inzetten om samen met de bewoners steden, dorpen en landelijke gebieden beter te maken voor iedereen”

Ilse Roeland

Projectondersteuner

 • Management van de Leefomgeving - Van Hall Larenstein (in opleiding)


"Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik de relatie tussen de mens en de ruimte heel interessant vind. Het werk sluit het goed aan op de studie die ik op dit moment in volg, management van de leefomgeving. Daarnaast ben ik zelf opgegroeid in een dorp vlak onder de grens van Drenthe en ben daarom bekend met de omgeving. Deze combinatie maakt het werk erg leuk!"

Rosan Huiskes

Marketing & Communicatie Rosegaar en Wijkdecor

 • Commerciële Economie - Hogeschool Windesheim
 • Business Administration (MSc) - Rijksuniversiteit Groningen (in opleiding)


“Als inwoner van een dorp weet ik hoe belangrijk het is om burgers te betrekken bij vraagstukken in de leefomgeving. Vanuit mijn opleiding Commerciële Economie vind ik het daarom een leuke uitdaging om hier vanuit een nieuwe invalshoek aan mee te werken.” 

Marjolein van de Klippe

Administratie

“Marlous en ik kennen elkaar via ons werk bij De Boer Aanhangwagens in Marlous haar geboorteplaats Pesse. Samen waren we een tijd lang verantwoordelijk voor de verwerking van de gehele administratie. Een leuke tijd hadden we daar en onze samenwerking ging prima! Toen Marlous na een aantal jaar voor haar zelf ging beginnen vroeg ze mij al snel of ik haar, naast mijn eigen werk, wilde ondersteunen bij haar administratie. Maar natuurlijk, leuk! En wat mij betreft gaan we gewoon zo samen door!''

Michèlle Hagen

Secretaresse namens SecretaresseKracht

Wie we zijn

Rosegaar omgevingsmanagement is het adviesbureau van Marlous Rosegaar. Het bureau is in januari 2016 gestart vanuit het Drentse Meppel en richt zich met name op Noord en Midden-Nederland: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Ons bureau is gericht op projecten met een relatie tussen ‘mens’ en ‘ruimte’. We dragen op strategisch niveau bij aan project- en procesmanagement, waarbij communicatie de brand key vormt van onze bedrijfsvoering.
Onze medewerkers geloven in samenwerking en participatie en zijn in staat ingewikkelde vraagstukken op te pakken. De medewerkers van Rosegaar omgevingsmanagement zijn breed inzetbaar in het sociaal-ruimtelijk domein, als onderzoeker, omgevingsmanager, procesmanager, projectmanager of communicatieadviseur. Wij werken zowel zelfstandig als in teamverband, in ons kantoor of bij uw organisatie op locatie.


Onze pijlers

Focus

Rosegaar omgevingsmanagement werkt aan sociale projecten met een ruimtelijke component, zoals toekomstvisies, participatietrajecten en wijkvernieuwing.

Sociaal verbindend

Wij kijken met een open blik naar de belangen van bewoners, ondernemers en de overheid en zorgen op deze manier voor een prettige samenwerking.

Proces staat voorop

Een zorgvuldig proces is volgens ons leidend in het behalen van een goed eindresultaat.

Young professionals

Wij werken samen met studenten en young professionals uit de regio. Samen werken we aan vernieuwende oplossingen voor sociale en ruimtelijke vraagstukken.

Neem voor vragen, opmerkingen of een offerte op maat contact op.

Contact

085-8887471