Wie we zijn

Rosegaar is in januari 2016 gestart vanuit het Drentse Meppel en richt zich met name op Noord en Midden-Nederland: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Ons bureau verbindt ‘mens’ en ‘ruimte’ in maatschappelijke projecten in de fysieke leefomgeving. Wij streven naar een systeem waar overheid en burger elkaar probleemloos begrijpen en waar steden en ommelanden altijd recht doen aan de wensen van inwoners en bezoekers. Op strategisch niveau dragen we bij aan project- en procesmanagement, waarbij communicatie en interactie met de omgeving de kern vormen.


Als Verbinders van mens & ruimte geloven wij in samenwerking en participatie. We combineren betrokkenheid, sociale verbondenheid met zowel bewoners als overheid en onze brede inzetbaarheid van onze medewerkers. Van onderzoek tot omgevingsmanagement, van proces- tot projectmanagement, en van communicatieadvies tot alles daartussenin; we pakken alle vraagstukken aan. Of het nu zelfstandig is of in teamverband, op ons kantoor of bij uw organisatie op locatie.


Tijdens onze projecten streven we ernaar om niet alleen onze eigen bedrijfsvoering te verduurzamen, maar ook om duurzaamheid te integreren in al onze projecten en adviezen. We werken nauw samen met onze opdrachtgevers om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften, maar ook rekening houden met de behoeften van toekomstige generaties.


Sociaal & verbindend

We kijken met open vizier naar de belangen van inwoners, ondernemers en de overheid en zorgen op deze manier voor een fijne samenwerking.

Strategisch & praktisch

Of we nu strategisch nadenken over inwonersparticipatie of de praktische zaken regelen, wij steken graag de handen uit de mouwen!

Anders & op maat

Wij luisteren naar wat de omgeving nodig heeft en gebruiken dit in onze aanpak. Dit vraagt om creativiteit, flexibiliteit en maatwerk.

Het team

Marlous Rosegaar

Eigenaar

 • Cultural Geography (MSc) – Rijksuniversiteit Groningen
 • Sociale Geografie en Planologie (BSc) – Universiteit Utrecht
 • Fysische Geografie (Minor Aardwetenschappen) – Universiteit Utrecht


“Als boerendochter ben ik van jongs af aan opgegroeid met aandacht voor mijn omgeving. Niet voor niets heb ik daarom gekozen voor de studierichting Sociale Geografie: eerst in Utrecht, later in Groningen. Mijn hart ligt in Drenthe en daarom werk ik met veel plezier aan omgevingsprojecten in Noord- en Oost-Nederland. Samen met de mensen die er leven, daar gaat het om!”

Chantal Goedhart

Projectleider

 • Communicatie - Hanzehogeschool Groningen


"Met mijn achtergrond in communicatie en participatie en mijn ervaring met Design Thinking, ben ik sterk overtuigd van het belang van samenwerking en inclusief denken. Het fundament voor de beste oplossingen! Bij Rosegaar ligt onze kracht in het actief luisteren naar anderen, doorvragen om dieper inzicht te krijgen en het vermogen om nieuwe mogelijkheden te zien. Ik geloof dat door vanuit verschillende perspectieven te kijken, we nieuwe wegen kunnen ontdekken die leiden tot innovatieve en effectieve oplossingen. "

Eric Jonk

Omgevingsmanager

 • Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Personeelsmanagement – NCOI Opleidingen
 • Gebiedsregisseur Post HBO - Helix Academy


“Ik heb vanuit diverse perspectieven verschillende gebiedsprocessen uitgevoerd. Vanuit de lokale overheid heb ik veel gebiedsprocessen, zowel omvangrijk als kleinschalig, geïnitieerd en ondersteund. Mijn motivatie ligt in het betrekken van de verschillende partijen en met name de bewoners, omdat ik hen beschouw als de expert van hun eigen omgeving. Vanuit deze stevige basis werk ik als omgevingsmanager bij Rosegaar aan mooie en uitdagende opdrachten.''

Joëlle Hopman

Junior Projectmedewerker

 • Society, Sustainability and Planning (MSc) - Rijksuniversiteit Groningen
 • Human Geography and Urban Planning (BSc) - Rijksuniversiteit Groningen
 • Development studies - Rijksuniversiteit Groningen


“Het fascineert mij hoe de ruimtelijke omgeving het leven van mensen beïnvloedt. Of je nu jong of oud bent, in de stad of op het platteland woont, onze leefomgeving beïnvloedt hoe we leven en ons welzijn.  Daarom wil ik mij inzetten om samen met de bewoners steden, dorpen en landelijke gebieden beter te maken voor iedereen”

Rosan Huiskes

Marketing & Communicatie Rosegaar en Wijkdecor

 • Commerciële Economie - Hogeschool Windesheim
 • Business Administration (MSc) - Rijksuniversiteit Groningen (in opleiding)


“Als inwoner van een dorp weet ik hoe belangrijk het is om burgers te betrekken bij vraagstukken in de leefomgeving. Vanuit mijn opleiding Commerciële Economie vind ik het daarom een leuke uitdaging om hier vanuit een nieuwe invalshoek aan mee te werken.” 

Marjolein van de Klippe

Administratie

“Marlous en ik kennen elkaar via ons werk bij De Boer Aanhangwagens in Marlous haar geboorteplaats Pesse. Samen waren we een tijd lang verantwoordelijk voor de verwerking van de gehele administratie. Een leuke tijd hadden we daar en onze samenwerking ging prima! Toen Marlous na een aantal jaar voor haar zelf ging beginnen vroeg ze mij al snel of ik haar, naast mijn eigen werk, wilde ondersteunen bij haar administratie. Maar natuurlijk, leuk! En wat mij betreft gaan we gewoon zo samen door!''

Michèlle Hagen

Secretaresse namens SecretaresseKracht

 • International Tourism Management – NHL Stenden Hogeschool 
 • Heritage Management (Minor - NHL Stenden Hogeschool)
 • Kunst en Cultuur Management (Minor - NHL Stenden Hogeschool)


“Als liefhebber van erfgoed en cultuur weet ik hoe belangrijk de omgeving voor mensen is. Door mijn opleiding in toerisme management heb ik verschillende culturen en leefomgevingen leren kennen.
Ik vind het belangrijk dat men elkaar begrijpt en prettig kan samenleven. Een goed ontworpen en onderhouden leefomgeving verbetert zowel de fysieke als mentale gezondheid door een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te creëren. De rode draad in mijn werk is het onderhouden van goede relaties en het hebben van scherp inzicht in de behoeften en cultuur van organisaties.”